Zelenskiy: Savaşa ara verilmesi Ukrayna’ya değil, yalnızca Rusya’ya fayda sağlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Estonya Devlet Başkanı Alar Karis ile yapılan toplantı sonrası açıklamasında savaşta duraklama olmayacağını belirtti. Eğer ara verilirse bu sadece Rusya’nın yararına olacaktır, Ukrayna’nın yararına olmayacaktır.

Zelenskiy’e göre, Ukrayna topraklarındaki savaş alanında bir duraklama, savaşta olacak bir duraklama değil; bu, savaşın sonu olduğu anlamına gelmiyor ve Rusya Federasyonu veya başka biriyle siyasi bir diyaloğa yol açmıyor. Bu duraklamanın yalnızca Rusya Federasyonu’na faydası olacaktır.

Zelenskiy “Çünkü bugün hacimleri, ne kadar insansız hava aracı ve top ürettiklerini biliyoruz. Neyin eksik olduğunu görüyoruz, hem topçu hem de silahlı insansız hava aracı sıkıntısı görüyoruz. İran’dan büyük miktarda insansız hava aracı ve kamikaze dron alımları var ve bunlar da aynı şekilde. Füzeler konusunda müzakereleri sürüyor ancak henüz bir anlaşmaya varamadılar. Kuzey Kore’den bir milyondan fazla top mermisi aldılar, ayrıca bazı füzelerin örneklerini de gördük.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’nın geniş çaplı işgalinin başlamasından sonra Rus depolarının boş olduğunu, dolayısıyla bu duraklamanın artık sadece donmuş bir çatışma olmadığını, sadece onlara yardımcı olacak bir duraklama olduğunu kaydederek “Vakitleri yok. Evet haklısınız, dünyanın da Ukrayna’nın depolarını dolduracak vakti yok. Ama bugün dünya Ukrayna’ya yardım ediyor, Rusya’nın da açığı var. Biraz ara verip, risk al, Rusya’ya 2-3 yıl ver: O zaman bize karşı yeniden harekete geçecekler, biz bunu riske atmazdık ve tanrıya şükür ki tüm bunlar Ukrayna’da çözülüyor ve bu nedenle kesinlikle Rusya lehine herhangi bir duraklama olmayacak” diye vurguladı.

Zelenskiy Estonya’da

11 Ocak’ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky Estonya’ya geldi ve ülkenin cumhurbaşkanı Alar Karis ile görüştü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com