Sky News: İran, yakında balistik füzeleri ve yeni İHA’ları Rusya’ya teslim edebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: U.S. Air Force

İran, Rusya’ya 700 kilometreye kadar mesafedeki hedefleri vurabilen karadan karaya balistik füzeleri transfer edebilir. Bunun için İran, Rusya Federasyonu’ndan para ve askeri teknoloji alacak.

Sky News’te ABD güvenlik servisindeki bir kaynak “Güvenilir bilgilere göre, İran ve Rusya silah anlaşmasını uzattı ve Rusya yakında yüksek hassasiyetli karadan karaya füze sistemleri alacak” dedi.

Bunların 300 ila 700 kilometre mesafedeki hedefleri vurabilen Ababil ve Fateh füzeleri olduğu biliniyor. Bunun için İran, Rusya’dan para ve askeri teknoloji alacak.

Rusya Federasyonu’na özel yeni dronlar

İran, füzelerin yanı sıra yakında yeni Şahed tipi kamikaze insansız hava araçlarını da Rusya’ya teslim edebilir: “Şahed-107”. Bu dron 2.5 metre uzunluğunda ve 3 metre kanat açıklığına sahip olacak. Bir araçtan başlatılabilir. Böyle bir dronun menzili 1,500 km’ye kadardır. Ayrıca “Şahed-107” bir video vericiyle donatılacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Sky News gazetecileri, “Bu tür istihbarat yetenekleri, dronun diğer İHA’lar veya silah sistemleri tarafından ön cephedeki hedefleri belirlemek için kullanılabileceği anlamına geliyor” diyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com