Bild: Ukrayna “Et” saldırılarına uyum sağladı. Rusya’nın taarruzu başarısız!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: © ArmyInform

Rus birliklerinin Donetsk ve Harkov bölgelerinde büyük çaplı saldırıya başlamasının üzerinden üç ay geçti. Ancak binlerce askerinin ölümü ve 400’den fazla zırhlı aracın kaybı dışında neredeyse hiçbir şey başaramadılar.

Alman Bild gazetesi, cepheden gelen son verilerin, Rusya’nın stratejik hedeflerinden (Kupyansk ve Avdiivka’nın ele geçirilmesi) Ekim 2023’teki taarruzun başlangıcındaki kadar uzak olduğunu gösterdiğini yazıyor.

Analistler “Avdiivka’nın kuzeyinde işgalciler, Stepnoe köyünün doğusundaki bir demiryolu hattında mahsur kaldı. Orada her gün kamikaze dronları ve M2 Bradley piyade savaş araçları tarafından yok ediliyorlar. Birkaç ay geçmesine rağmen Ruslar, Avdiivka’yı kuşatıp ele geçirme hedeflerine bir kilometre dahi yaklaşamadılar. Rusya’nın Ukrayna mevzilerine saldırılarda yüzlerce tank ve binlerce askeri feda etmesine rağmen durum bu.” diye belirtiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yayın, işgalcilerin Kupyansk’ın kuzeyindeki Sinkovka köyünün eteklerinde de sıkışıp kaldıklarını belirtiyor. Burada Kremlin, Ukrayna’nın hayatta kalanlara yönelik drone saldırıları sonucunda tanklarını mayın tarlasına girmeye zorluyor, ekipmanlarının %100’ünü ve ardından birçok askerini kaybediyor.

Makalede “Ukrayna, kendisi ilerleyemese de, Rus saldırılarına karşı savunma konusunda yetkin ve durumsal olarak uyum sağladı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, aylar boyunca neredeyse tüm Rus saldırılarını engellemeyi başarıyor ve Rusya Federasyonu’ndan, boşuna saldırı çabaları karşılığında büyük miktarda kanlı ve maddi haraç talep ediyor. Ukrayna’nın bu kadar sert bir savunmayı ne kadar süre koruyabileceği ve kullanılan sistemlere ait mühimmatın ne kadar dayanabileceği sorusu hala varlığını sürdürüyor.” denildi.

Gazeteciler, Rusya’nın kitlesel saldırılarının muhtemelen bir süreliğine kesintiye uğrayacağını ve Rusya Federasyonu’nun yeniden saldırıya geçebilmek için rezerv toplanmasına ihtiyaç duyduğunu ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com