“Dіya” anketine katılanların %60’ı Ukraynalılara silah taşıma ruhsatı verilmesinden yana

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalıların yaklaşık %80’i ateşli silahlara sahip olmak istiyor. Aynı zamanda, yüzde 60’ı taşıma ruhsatının da olması fikrini destekliyor.

“Diya” uygulamasındaki anketin ara sonuçlarına göre 29 Mayıs itibariyle, Ukraynalıların yaklaşık %60’ı kişisel korunma amaçlı silahların dolaşımını desteklemektedir. Bu, yasalara uyan tüm vatandaşların silah sahibi olabileceği anlamına gelir ve silahlarını yanlarında taşıyabilirler.

Ukrayna’da devlet benzin istasyon ağı işletme kararı aldı

%19’dan fazlası özel ihtiyaçlar için silah dolaşımını desteklemektedir. Bu seçenek, ateşli silahların sınırlı dolaşımını içerir: yasaya uyan tüm vatandaşların silah sahibi olabilmesi, ancak yanlarında silah taşımalarının yasaklanması şartı bulunmaktadır. Silahları sadece evde bulundurmak ve atış poligonlarında kullanmak mümkün olacak.

Vatandaşların bir diğer %19’u da tabancaların halk arasında dolaşımda olmasına kategorik olarak karşı çıkıyor. 25 Mayıs’ta başlayan ankette şu ana kadar yaklaşık 1.5 milyon Ukrayna vatandaşı oy kullandı.

Aynı zamanda, Verkhovna Rada ateşli silahların dolaşımına ilişkin bir yasa tasarısını oyladı. Ancak tam olarak nasıl sahip olunacağı sorusu çözülmedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com