Rusya Federasyonu’nun çöküşü, Ukrayna’ya karşı savaşta yenilmesiyle başlayacak.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu'nun çöküşü, Ukrayna'ya karşı savaşta yenilmesiyle başlayacak.

Ukrayna Katolik Üniversitesi’nden tarihçi Yaroslav Hrytsak’a göre Ukrayna’daki savaş uzun süre devam edecek; ancak Rusya Federasyonu bunun sonunda kendisi için tam bir çöküşe dönüşecek bir yenilgiye uğrayacak.

Ukrayna Katolik Üniversitesi’nden Prof. Yaroslav HrytsakEn başından beri bu savaşın uzun süreli olduğunu söyledim, yanılıyorsam çok mutlu olacağım. Bir tarihçi olarak bu savaş benim tahminime göre Rusya’nın çöküşüyle sona erecek. Bir ordu olarak kazanamayız. Zaferi kutlamak için Moskova’ya giremeyiz, bu çok çaba gerektiriyor. Ukrayna bunu tamamen ekonomik sebeplerle yapamıyor.” dedi.

Savaşın Ukrayna emlak piyasasına etkisi: Yakın gelecekte fiyatlar ne olabilir?

Ukrayna ordusunun Rus işgalcileri Ağustos ayının sonuna doğru sınırlara itebileceğini belirten Hrytsak “Rusya’yı ön cephede yoracağız. Ama Rusya’nın kendisi bu savaşı cephede kaybetmiyor, sadece arkada kaybediyor. Bu savaşta iki taraftan da insanlar öldü ama cephe değişmedi… üç aydan dokuz aya kadar farklı tahminlerde bulunulabilir; tabii ki daha erken olmasını isterim, ama ne yazık ki uzun süreli bir savaşa hazırlanmalıyız.Tahminler gerçekleşirse, o zaman bu bir yıla kadar, belki daha erken.” diye kaydetti.

Rusya’nın çöküşünün tam olarak Ukrayna’ya karşı savaşta yenildiği zaman olacağını vurguladı. Ancak bunun otomatik bir süreç olmayacağına değinerek “Bunlar kesin reformlar olmalı, Ruslar bu reformları yapmaktan aciz, bu yüzden bunun için Batı’nın dikte ettiği, yaptırımların yerini alacak reformlar gerekiyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Rusya’nın her yenilgisinden sonra 20-30 yıl geçiyor ve tekrar önceki konumlarına geri dönüyorlar.” diye ekledi.

Yaroslav Hrytsak daha önce, 20-30 yıl içinde yeni bir Putin’in ortaya çıkmasını önlemek için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com