Odessa’da 20 Milyon Dolarlık Kokain Yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa bölgesi SBU Ofisi temsilcileri, Savcılık ve Devlet Sınır Güvenlik görevlileri Güney Amerika’dan deniz yoluyla yapılan bir kokain kaçakçılığını suçüstü yakaladı.

Geleneksel ilaç üreticisi olan firmanın, dünyanın değişik yerlerinden gelen kargolarının incelenmesi sırasında, Kolombiya’dan Ukrayna’ya gelen kargoların arasına yerleştirilmiş kokainler tespit edildi. Bu kargoların müşterisi Ukrayna’daki ticari işletmelerden birisi olduğu belirtildi.

Yükün derinlemesine tarama ve sinolojik analizi suretiyle incelenmesi sonucunda narkotik madde tespit edilmemiştir. Ancak, bu ürünün Güney Amerika’dan atipik ihracatı göz önüne alınarak, laboratuar analizleri için örnekler gönderildi.

Numunelerin analizi, bazı kovalarda bulunan boyanın narkotik bir madde, yani kokain içerdiğini göstermiştir. Ukrayna’ya kaçırılmaya çalışan kokainin toplam ağırlığı yaklaşık olarak 200 kilogram olup 20 milyon doların üzerinde bir değeri olduğu belirtilmiştir.

Soruşturma devam etmektedir..

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com