Ukrayna parlamento seçimleri Kırım Tatar adaylar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

21 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek Ukrayna Parlamento seçimlerinde Kırım Tatar Milli Meclisi kendi adaylarını farklı siyasi partiler içerisinde aday göstermeye karar verdi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) tarafından önerilen adaylar daha önceki Ukrayna parlamento seçimlerinde genel olarak tek bir partinin listesinde yer alıyordu. Fakat genelde sadece Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Refat Çubarov milletvekili olmayı başarıyordu. Fakat 21 Temmuz 2019’da düzenlenecek parlamento seçimlerinde, Kırım Tatar adayları farklı partilerden seçimlere katılıyor. Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu en az 5 adayın Ukrayna Meclisi’ne gireceğini düşündüğünü açıkladı.

Kırım Tatar Milli Meclisi’nden Ukrayna Parlamento Seçimleri Adayları

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu

Petro Poroşenko’nun Avrupa Dayanışması Partisi’nden (Європейська Солідарність) 6. sırada aday gösterilen Kırımoğlu Kırım Tatar milli hareketi lideri olup 6 dönemdir Ukrayna milletvekilidir.

Refat Çubarov

İgor Smeşko’nun Güç ve Onur Partisi’nden (Сила і честь) 3. sırada aday gösterilen Çubarov Kırım Tatar siyasetçi ve sivil aktivist ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı 4 dönem Ukrayna milletvekilliği yapmıştır.

Ahtem Çiygöz

Petro Poroşenko’nun Avrupa Dayanışması Partisi’nden (Європейська Солідарність) 9. sırada aday gösterilen Çizgöz Kırım Tatar siyasetçi ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı olup Ukrayna 3. derece üstün hizmet nişanına sahip.

Rüstem Ümerov

Svyatoslav Vakarçuk’un Ses Partisi’nden (Голос) 18. sırada aday gösterilen Ümerov işadamı ve yatırımcı. Ümerov Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi ve Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun danışmanıdır.

Emine Ceppar

Vladimir Groysman’ın Ukrayna Stratejisi Partisi’nden (Українська стратегія) 3. sırada aday gösterilen Ceppar gazeteci olup 2016 yılından beri Ukrayna Enformasyon Politikası Bakanı Birinci Yardımcısıdır.

Tamila Taşeva

Svyatoslav Vakarçuk’un Ses Partisi’nden (Голос) 26. sırada aday gösterilen Taşeva KırımSOS sivil teşkilatı kurucularından olup insan hakları aktivistidir.

Gayana Yüksel

Ukrayna Yeşiller Partisi’nden (Зелених України) aday gösterilen Yüksel Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi, Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanı danışmanı olup Vernadskiy Tavriya Milli Üniversitesi’nde öğretim görevlisidir.

 

 

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com