AB’ye kaçak yollardan gitmek isteyen bir Türk vatandaşı yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa bölgesi sınır muhafızları, devlet sınırını kontrol noktasının dışında yasadışı bir şekilde geçmeye çalışan bir adamı gözaltına aldı. İstanbul’dan Kişinev’e uçan kişinin, Ukrayna sınırını kontrol noktası dışından geçtiği öğrenildi.

Odessa bölgesinin Moldova sınırı yakınlarındaki Grebeniki köyü yakınlarında sınır muhafızları tarafından kimliği belirsiz bir kişi bulundu. 38 yaşında olduğu öğrenilen Türk vatandaşının İstanbul’dan Kişinev’e uçakla geldiği ve buradan Ukrayna’ya geçtiği, Lviv üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine geçmek istediği belirlendi.

“Dіya” anketine katılanların %60’ı Ukraynalılara silah taşıma ruhsatı verilmesinden yana

Sorgulama sırasında, ihlal eden kişi, Ukrayna’ya yaptığı yasadışı seyahatle alakalı çeşitli açıklamalarda da bulundu. Türkiye’deki kolluk kuvvetleri tarafından arandığı ve cezai sorumluluktan kurtulmaya çalıştığını belirtti. Sonrasında ise Lviv’deki eski bir arkadaşını ziyaret etmek için Ukrayna’ya geldiğini ve ardından Avrupa Birliği’ne gideceğini belirtti.

Devlet sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle karar için mahkemeye gönderildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com