Ukrayna’da Rusya lehine sabotaj faaliyetlerine katılan 800’e yakın kişi gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı işgalinin başlamasından bu yana, 88 sabotaj ve keşif grubu ortaya çıkarıldı. Aynı zamanda sabotaj faaliyetlerine karışan 800’e yakın kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yardımcısı Yevgeniy Yenin son dönemde hem Ukrayna’da hem de Kiev’de sabotaj ve keşif gruplarının (DRG) tezahürlerinde bir düşüş kaydedildiğini belirterek, “Ancak ortadan kayboldukları söylenemez. Sadece Mayıs ayının ilk iki haftasında kolluk kuvvetlerimiz Ukrayna topraklarında bir DRG tespit etti ve 18’i Kiev’de olmak üzere sabotaj faaliyetlerine karışan 43 kişiyi gözaltına aldı.” .

Rusya Federasyonu’nun çöküşü, Ukrayna’ya karşı savaşta yenilmesiyle başlayacak.

Düşmanın arka planda çalışmayı sürdürdüğünü ve kendi gerilla savaşını yürüttüğünü; Rus ajanlarının bilgi toplamaya devam ettiğini de söyleyerek “Birkaç bölge üzerinde sıkı çalışıyoruz: sabotajcılar ile Rus yanlısı kişiler ve gruplar. Odessa bölgesinde yapılan aramalarda, polis büyük silah cephaneleri ile sabotaj ve keşif faaliyetleri için dökümanlar buldu. Diğer bölgelerde de bu tarzdaki birkaç grubun “uyku modunda” olduğunu düşünmekteyiz.” dedi.

Kolluk kuvvetlerinin DRG’leri tanımlamasına yardımcı olmak için Ukraynalıların uyanık olması gerektiğini de ekleyerek “24 Şubat’tan bu yana Kiev Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 102’si olası DRG’ler hakkında 20 binden fazla ihbar aldı. Tabii ki, hepsi doğrulandı ve bu sistem çok iyi çalıştı. Bu nedenle, halk aynı ruhla devam etmelidir” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com