Scholz doğrudan Putin’e seslendi: “Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna’dan geri çekin.”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz doğrudan Putin'e seslendi: "Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna'dan geri çekin."

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz Rusya’nın, Ukrayna’ya karşı savaşı durdurması gerektiğini ve tüm birliklerini ülke topraklarından çekmesi gerektiğini söyledi.

Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘e doğrudan seslenerek “Bu savaşı durdurun, birliklerinizi geri çekin ve Rusya’nın Ukrayna konusunda dikte edemeyeceği barış müzakerelerinin önünü açın” dedi.

Kievlilere uzun süreli elektrik kesintilerine hazırlanmaları tavsiye ediliyor

Hiçbir ülkenin komşusunun arka bahçesi olmadığını vurgulayan Şansölye, “Kimsenin başkasının bölgesini alma hakkı yoktur” diye ekledi.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz Çin lideri Xi Jinping‘e Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı konusunda “dünya düzeni için birçok sorun yarattığını” söylemişti.

Ayrıca Almanya Başbakanı Olaf Scholz, G20 ülkelerinin liderleriyle yaptığı bir toplantıda dünya ekonomisini yeniden canlandırmanın en iyi yolunun Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını durdurmak olduğunu söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com