İngiltere Başbakanı Ukrayna’ya yeni uçaksavar yardım paketini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, İngiltere’den İHA’lara karşı 120 özel uçaksavar tesisi ve teknolojisini içerecek yeni bir askeri uçaksavar yardım paketi alacak.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, koltuğa oturduktan sonra Kiev’e yaptığı ilk ziyarette Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerin ardından “Savaş alanında Rus kuvvetlerine baskı yaparken, evleriniz, hastaneleriniz ve kritik altyapınız havadan yok ediliyor. Kendinizi savunmanıza yardımcı olmak için, bugün 120 özel uçaksavar silahı ve anti-savar silahı dahil olmak üzere yeni hava desteği sağlıyoruz.” dedi.

Büyük Britanya’nın bu yıl Ukrayna’ya askeri yardım için şimdiden 2.3 milyar sterlinden fazla tahsis ettiğini ve 2023’te de bu çalışmaya devam edeceğinin garantisini verdi.

Kievlilere uzun süreli elektrik kesintilerine hazırlanmaları tavsiye ediliyor

İngiltere Başbakanı, Ukrayna ordusu için eğitim programının genişletilmesi hakkında da bilgi verdi. İngiltere ayrıca askeri sağlık görevlileri ve askeri mühendisler yetiştirecek.

Ayrıca ülke, Ukrayna tarafına ordu için özel kışlık teçhizatın yanı sıra toplam 16 milyon sterlinlik insani yardım sağlayacak.

İngiltere Savunma Bakanlığı daha önce İngiltere’nin ABD’nin Ukrayna’ya vaat ettiği NASAMS hava savunma sistemleri ile birlikte kullanılmak üzere AIM-120 AMRAAM hava savunma füzelerini önümüzdeki haftalarda Ukrayna’ya devredeceğini açıklamıştı. Ayrıca, son zamanlarda yaklaşık 9,000 Ukraynalı asker Büyük Britanya’dan standart ve kışlık teçhizat aldı.

Zelenskiy ile Ukrayna ve Avrupa enerji güvenliğini koruma olasılıkları da görüşüldü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev’e yaptığı ziyarette İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile Ukrayna ve Avrupa enerji güvenliğini koruma olasılıklarını görüştü.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan Zelenskiy “Rus saldırıları, özellikle Avrupa’nın enerji sistemiyle olan enerji birliğimizi yok etmeyi amaçlıyor. Bu nedenle, Ukrayna enerjisine yönelik her darbe, tüm kıtanın enerji güvenliğine bir darbedir. Özellikle Rusya, enerji endüstrisi hariç, gaz üretimi için şimdiden saldırıya başladığından beri.” dedi.

Toplantıda taraflar, İngiltere’nin Ukrayna’da barışın ortak yazarı olma olasılığını, altyapı restorasyonu konusunu, işbirliği seçeneklerini ve ihracat çerçevesinde dünyada gıda güvenliği için somut adımları tartıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com