Ukrayna’da Kaçak Mallar En Çok İnternet Üzerinden Satılıyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Online ticaret yapanların yasa dışı faaliyetleri, Ukrayna’da mal kaçakçılığı piyasasının hızlı bir şekilde gelişmesine zemin hazırlamıştır.

Finance.ua‘nın haberinde, Avukat Dega Partners’ın kıdemli ortaklarından Konstantin Gamkrelidze’ye göre, bugün yasadışı yollardan ithal edilen malların% 80’i internet üzerinden satılıyor.

Devlet Sınır Hizmetine göre Gümrük kurallarının ihlali ve kaçak ithalatın nedeniyle devlet her yıl 4 milyar dolar kaybediyor.

Ukrayna topraklarına yasadışı olarak getirilen mallar ağırlıklı olarak internet üzerinden satılmaktadır. Satıcılar kolaylıkla resmi markanın arkasına saklanmakta ve yasal bir sorumluluktan kaçınmaktadır, çünkü bir siteler oluşturulurken resmi yollardan markalardan izin istenmemektedir.

GfK’ya göre, Ukrayna’daki e-ticaret pazarının hacmi 65 milyar UAH’a ulaştı ve yaklaşık 7 milyon Ukraynalı düzenli olarak çevrimiçi mal satın alıyor.

“Suçluyu espit etmenin zorluğundan dolayı ihlal edenleri cezalandırmak neredeyse imkansız. Bu nedenle, günümüzde internet üzerinden kaçak satış ile mücadele için yeni yöntemler bulmak gerekmektedir.”dedi.

Devlet yasa dışı ithalatın piyasada bu kadar hızlı bir şekilde artmasına izin vermeyecek mekanizmaları kullanarak, ülkede malların dağıtımını mümkün olan en kısa sürede çözmelidir. Aksi takdirde, Ukrayna’nın AB ile yakınlaşmasına karşı aşılmaz bir engel olabilir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com