Türkiye ile Ukrayna Arasındaki Anlaşmalar Onaylanarak Resmi Gazetede Yayınlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye ile Ukrayna arasında çeşitli alanlarda imzalanan mutabakat zaptı, uygulama protokolü ve anlaşmalar onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ukrayna’yla askeri coğrafya alanında iş birliği

Ukrayna’yla 9 Ekim 2017’de Kiev’de imzalanan “Coğrafi Bilgi Alanında İşbirliğine Dair Uygulama Protokolü” taraflar arasında karşılıklı menfaat ve mütekabiliyet esasına göre askeri coğrafya, coğrafi ürünlerin üretimi amaçlı iş birliği programlarının tesis edilmesi, coğrafi materyal ve verilerin mübadelesi, teknoloji transferi ve eğitim konularında bilimsel ve teknik iş birliğini kapsıyor.

Buna göre taraflar, askeri coğrafya alanında teknik destek, teknoloji transferi ve tecrübe değişimi, bu alanda ortak projelerin uygulanması ve talep üzerine her bir durum için ayrı ayrı ele alınmak üzere askeri coğrafya konusunda görev başı eğitimlerinin sağlanması hususlarında iş birliği geliştirecek.

Protokol, tarafların gerekli ulusal yasal düzenlemelerin yerine getirildiğini birbirlerine diplomatik yollarla ilettikleri son notanın alındığı tarihte yürürlüğe girecek.

Kaynak: Haberler.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com