Esir değişimi Türkiye’de yapıldı. 215 esir Ukraynalı askere karşı Medvedçuk ve 55 Rus esir verildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Esir değişimi ile serbest bırakılan Azov taburundan 5 Ukraynalı komutan savaşın sonuna kadar Türkiye’de kalacak. Böylece 124’ü subay olmak üzere 215 Ukraynalı asker Rus esaretinden kurtuldu. Rus esaretinden kurtarılan 215 mahkumdan 200’ü doğrudan Putin’in kızının vaftiz babası Viktor Medvedçuk ile değiştirildi.

Esaretten kurtulanlar arasında 108 Azov taburu askerinin yanısıra Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Ulusal Muhafızlar, SBU, polis ve gümrük memurları askerleri de bulunuyor.

Erdoğan: Dünya, Türkiye’nin barış girişimlerini desteklemelidir

Azovstal’da bulunan Azov taburu komutanlarından Denis Prokopenko, Svyatoslav Palam, Sergey Volinskog, Denis Şlega, ve Oleg Khomenko savaşın sonuna kadar Türkiye’de kalacak. Onlarla birlikte 8 aylık hamile olan Maryana Mamonova, Katerina Polişçuk ve Mariupol’un diğer askerleri de esir değişimi ile serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile daha önce varılan anlaşmalara göre, komutanlarımızdan beşi onun kişisel koruma ve güvenlik garantisi altında Türkiye’de” dedi.

SBU başkanı Vasil Malyuk, Rusların Ukrayna askerleri karşılığında Putin’in kızının vaftiz babası da olan Viktor Medvedçuk‘u verdiğini söyledi. Andrey Yermak ise 200 mahkumun Medvedçuk ile değiştirildiğini ve beş Azovstal komutanının 55 Rus mahkumla değiştirildiğini açıkladı. Mübadele şartlarına göre, komutanlar savaşın sonuna kadar Türkiye’de kalacak.

Zelenskiy ise Ukrayna makamlarının tüm mahkumların serbest bırakılması için çalıştığını vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com