Podolyak: Referandumlar, son günlerin özel bir Rus aptallığı tarzında!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkan danışmanı Mihail Podolyak, Donbass’ta ve geçici olarak işgal edilen Herson bölgesinde sözde referandumların düzenlenmesinin, Ukrayna’nın topraklarının işgalden arındırılmasına ilişkin eylemlerinin planlanmasında hiçbir şeyi değiştirmediğini söyledi.

Podolyak “Rusya, herhangi bir tarihte “referandumve benzeri tiyatro gösterileri planlayabilir. Ukrayna için fark etmez. Ve ablukanın kaldırılmasıyla ilgili eylemlerimizin planlanmasında hiçbir şeyi değiştirmez, çünkü bizim yönümüzü etkilemez, Herson, Kırım, Donetsk ve Lugansk dahil tüm topraklar uluslararası hukuka göre Ukrayna’ydı ve öyle kalmaya devam ediyor. Onlara karşı eylemlerimiz meşru ve savunma savaşı kavramına tekabül ediyor.” dedi.

İş Bankası ve Denizbank, Rus ödeme sistemi Mir’i askıya aldı

Podolyak’a göre, aktif savaşın ve aktif bir karşı saldırının ortasındaki “referandum” kendi içinde “sadece saçma değil, istisnai bir görünüme de sahip: son günlerin özel bir Rus aptallığı tarzında.” diye vurgulayarak “Ne yasal, ne de fiziksel yetenekleri var. Sadece saf ilkel propaganda.” dedi.

Ayrıca Rusya Federasyonu’nun Harkov bölgesinde de benzer bir plan yürütmeyi planladığını da hatırlatan Podolyak “Ve sonucu görüyoruz. Sözde referanduma katılımları olumsuz oldu. Geçici olarak işgal edilen diğer bölgelerde de aynı şeyi beklemeli miyiz? Ukrayna’dan “gözlemciler” bu gösterilerde HIMARS’ımızı gösterecek.” diye özetledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com