Ukrayna Yeni Başbakanı Aleksey Gonçaruk Oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenkskiy’in Ukrayna Meclisi Verkhona Rada’ya önerdiği Aleksey Gonçaruk yeni hükümetin başbakanı oldu.

Aleksey Gonçaruk Cumhurbaşkanı Zelenskiy‘nin de katıldığı meclis genel kurulunda yapılan oylamada 418 milletvekilinden 290 milletvekilinin oyunu aldı. Ülke tarihinin en genç başbakanı olan Aleksey Gonçaruk 35 yaşında. Kendisinden önceki başbakan Vladimir Groysman da ülke tarihinin en genç başbakanı olarak 38 yaşında göreve başlamıştı.

Ayrıca bakınız: Zelenskiy, Gonçaruk’u Öneriyor

Ukrayna Başbakanı olarak parlamentodaki ilk konuşmasını yapan Gonçaruk “Büyümeliyiz ama yüzde 2-3 değil, en az yüzde 5-7 düzeyinde büyümeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Gonçaruk ülkesinin IMF ile işbirliğini sürdüreceğinin altını çizerek önümüzdeki haftalarda mevcut 3,9 milyar dolarlık standby anlaşmasının yerine yeni bir program için görüşmelere başlayacaklarını da açıkladı.

Yeni Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk Kimdir?

7 Temmuz 1984’te Çernigov’da doğan Aleksey Gonçaruk, yüksek öğrenimini hukuk alanında yaptı. Önceki hükümete danışmanlık da yapan Gonçaruk, Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin seçilmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com