AB Konseyi, Ukrayna’ya 5 milyar avro tutarında ek yardımı onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

AB Konseyi’nin basın servisine göre, AB Konseyi Ukrayna’ya 5 milyar avro tutarında acil ek makro-finansal yardım sağlanmasına ilişkin bir kararı resmen kabul etti.

Yayınlanan mesajda “9 Eylül’de AB maliye bakanları, Prag’daki Ecofin Konseyi’nin gayri resmi toplantısında Ukrayna’ya 5 milyar avro tutarındaki bu ek yardımı destekleyen bir açıklama üzerinde anlaştılar. Bugün, bu ek yardım, gerekli resmi adımlardan sonra resmen onaylandı. Sadece 11 günde tamamlandı.” denildi.

Ukrayna’da buğday kıtlığı tehdidi yok. Yıllık ihtiyacın iki katını aşan hasat var

Bu mali yardımın, Ukrayna’nın insani, gümrük ve savunma alanlarında ve ayrıca kalkınma alanında halihazırda Avrupa Birliği tarafından sağlanan diğer destekleri tamamladığı belirtildi.

5 milyar avro tutarındaki belirtilen yardımın Ukrayna’ya “çok uygun koşullarda” uzun vadeli krediler şeklinde sağlanacağı kaydedildi.

“Bu, Avrupa Komisyonu tarafından 18 Mayıs 2022 tarihli bir mesajda duyurulan ve Avrupa Birliği tarafından onaylanan, AB’nin Ukrayna’ya 9 milyar avroya kadar planlanmış tam münhasır makro-finansal yardımının uygulanmasının ikinci aşamasıdır.” denilerek buu kararın ardından, bu yardımın yapısı tamamlanır tamamlanmaz, 3 milyar avroya kadar ek bir miktar için AB makro-finansal yardımının üçüncü aşamasını uygulayan bir takip kararının hızla kabul edilmesi beklenmektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com