Ukrayna’da buğday kıtlığı tehdidi yok. Yıllık ihtiyacın iki katını aşan hasat var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çiftçiler, hektar başına ortalama 4 ton olmak üzere, 5.5 milyon ton arpa ve 19 milyon tondan fazla buğday hasadı gerçekleştirdi. Bu ise Ukrayna’nın yıllık iç tüketiminin iki katından fazla.

Tarım Politikası ve Gıda Bakan Yardımcısı Taras Visotskiy, 2022’de Ukraynalı çiftçilerin, yıllık iç tüketimin iki katından fazla şekilde 19.2 milyon ton buğday hasat ettiğini belirterek “Buğday, yem ve gıda olmak üzere yurtiçi tüketimimiz yılda yaklaşık 7.5-8 milyon ton civarında. Yani yıllık ihtiyacımızın iki katından fazlasını topladık. Dolayısıyla açık bir tehdit yok.” dedi.

Ukraynalı bilim adamları, savunma amaçlı kullanılabilecek yeni bir kenevir çeşidi geliştirdiler.

Ukrayna’da buğday hasadı halihazırda tamamlandı. Genel olarak, çiftçiler hektar başına ortalama 40 centner’den fazla verimle yaklaşık 19.2 milyon tonu harmanladılar. (1 centner yaklaşık 100 kg)

Ukrayna’da toplamda 5.5 milyon ton olan arpa hasadı da tamamlandı. Ukrayna’da bu mahsulün iç tüketimi yaklaşık 2.5-3 milyon ton. 3.1 milyon ton da kışlık kolza hasadı yapıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com