Kiev’de otobüs taşıyıcılarından protesto: Karantina hafifletilmeli (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’deki Avrupa Meydanı’nda yolcu otobüsü çalışanları toplanarak, yetkilileri yurtiçi ve yurtdışı otobüs yolcu hizmetlerini yeniden başlatmalarına izin vermeleri konusunda bir protesto mitingi gerçekleştirdi.

Kiev otobüsler protesto

Karantinaların zayıflatılmasını ve yurtiçi ve yurtdışı otobüs yolcu hizmetlerinin yenilenmesini talep eden protestocular sabah erkenden şehir merkezine gelerek, bazı caddelerde trafik sıkışıklığına da sebep oldular.

Radio Liberty gazetecileri, farklı bölgelerden taşıyıcıların protesto mitingine geldiğini belirtti. Bazı araçlarda “Otobüs hizmetlerini geri başlat!”, “Charterler – oligarklar, otobüsler – insanlar”, “Uluslararası otobüs servisi için açık sınırlar” şeklinde afişler asılı olarak bulundu.

Kiev polisi yaptığı açıklamada, protestolar nedeniyle tedbirleri sıkılaştırdı, eylemler nedeniyle merkezdeki belirli sokaklardaki trafiği kısıtlayabilecekleri konusunda uyardı ve sürücüleri bu bilgilere dayanarak rota değiştirmeye çağırdı.

Hükümetin önerdiği karantina çıkış planına göre, şehirlerarası ulaşımın karantina hafifletilmesinin üçüncü aşamasında izin verilmesi planlanıyor.

Kaynak: gordonua / Foto: ukrinform

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com