Erdoğan: Dünya, Türkiye’nin barış girişimlerini desteklemelidir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Erdoğan: Dünya, Türkiye'nin barış girişimlerini desteklemelidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşı, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini bir kez ve herkes için koruyarak sona erdirmek için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

Uluslararası kuruluşları ve dünya ülkelerini Türkiye’nin barış girişimlerini desteklemeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan “Çatışma yoğunlaşıyor ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini bir kez daha ve herkes için koruyarak savaşı sona erdirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Ve tüm uluslararası kuruluşlara ve dünya ülkelerine, Türkiye’nin bu anlaşmazlığı kesin olarak çözmeye yönelik barışçıl girişimlerini desteklemeleri için çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu krizden onurlu bir çıkışa ihtiyacımız var ve bu da ancak rasyonel, adil ve uygulanabilir diplomatik bir çözümle mümkün.” dedi.

Erdoğan, Ukrayna ve Rusya’nın 200 savaş esirinin takası konusunda anlaştığını söyledi

Türkiye’nin BM Genel Sekreteri ile birlikte yaptığı büyük çabalar sonucunda Ukrayna tahılını Karadeniz üzerinden ihraç etmenin ve dünya pazarlarının geri kalanına ulaşmanın mümkün olduğunu kaydeden Erdoğan “Bu ihracata imkan veren İstanbul Sözleşmesi hala çok önemli ve ihracat ivme kazanıyor. BM ile ortak yapılan bu önemli anlaşma BM’nin son yıllardaki en büyük başarılarından biri. İstanbul Sözleşmesi sonucunda BM’ye olan güven tazelendi, çünkü İstanbul Sözleşmesi, özellikle tüm taraflar için hayati önem taşıyan konularda müzakerelerin sonuç verebileceğini bir kez daha kanıtlıyor.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com