Zelenskiy, Rusya’nın açıkladığı referandumlar ve seferberlik üzerine: Ukrayna’nın tutumu değişmiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, Rusya'nın açıkladığı referandumlar ve seferberlik üzerine: Ukrayna'nın tutumu değişmiyor

Cumhurbaşkanına göre, hem ortaklar arasında hem de tarafsız devletler arasında durum hakkında bir anlayış var.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy akşam yaptığı konuşmada, Rusya’dan gelen “gürültülü haberlere” rağmen Ukrayna’nın pozisyonlarının değişmediğini vurgulayarak “Bugün Rusya’dan oldukça gürültülü haberler var. Bununla ilgili çok soru var. Ama gerçekte ne oldu? Daha önce duyulmayanlardan farklı ne var? Pozisyonlarımız açık ve iyi biliniyor. Sadece bu bizi ilgilendirmeli. Kulağa bir yerlerden gelenle meşgul olmayı bırakalım, işimize bakalım.” diye kaydetti.

Ukrayna, Wagner’ın web sitesini hackledi: paralı askerlerin verilerini ele geçirdi

Cumhurbaşkanı, Ukrayna ordusunun, sınır muhafızlarının, polisin, özel güvenlik çalışanlarının desteğini de böyle bir iş olarak gördüğünü belirterek “Gürültü veya bir yerden gelen duyurular sebebiyle pozisyonlarımız değişmiyor. Ve bu konuda ortaklarımızın tam desteğine sahibiz. Uluslararası ilişkilerin tüm taraflarını olup bitenler hakkında bilgilendiriyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanına göre sadece ortaklardan değil, bu mücadeleden uzak durmaya çalışan devletlerden de anlayış gördüklerini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com