Ukrayna istihbaratına göre Rus seçkinleri Ukrayna ile temas yolları aramaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna istihbaratına göre Rus seçkinlerinin temsilcilerinin geleceklerinden korkmaya başladıkları ve bu sebeple başta Ukrayna olmak üzere diğer ülkelerle temas yolları aradıkları belirtildi. arıyorlar.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü (GUR) temsilcisi Andrey Yusov‘a göre Ruslar, Rusya Federasyonu’nun yenilgisinden sonra olası güvenlik garantilerini bu şekilde elde etmeye çalışıyor.

Yusov “Çıkış yolları arıyorlar tabii. Üstelik sadece Ukrayna ile de değil. Kendileri, servetleri, aileleri için kişisel güvenlik garantisi almaya çalıştıkları coğrafya oldukça geniş.” dedi.

Rusların bu şekilde gelecekteki olası kovuşturmalardan kaçınmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Yusov “Şimdi bu daha çok geleneksel iş çevrelerini ilgilendiriyor, ancak Kremlin’in üst düzey sakinlerinin siyasi kesiminin temsilcileri de zaten var. Bu süreç artık ivme kazanacak” dedi.

İstihbarat, Ukrayna güvenlik ve savunma güçlerinin artan başarısıyla bu tür temasların daha da artacağını tahmin ediyor.

Andrey Yusov daha önce Rus seçkinleri arasında Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in politikasından memnuniyetsizliğin giderek yayıldığını söylemişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com