Malyar: Bahmut’taki Rus kayıpları, Ukrayna kayıplarından birkaç kat daha fazla

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar  ulusal teletonun yayınında Bahmut’un Rusya için pahalıya patladığını ve kayıplarının Ukrayna’nınkinden birkaç kat daha fazla olduğunu belirtti.

Malyar “Onlar için bu muhtemelen en pahalı operasyonlardan biri, çünkü Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından büyük ölçüde imha edilen devasa miktarda teçhizat ve silah şimdiden harcandı ve büyük kayıplar veriyorlar. Ve bu kayıplar bizim kayıplarımızdan birkaç kat fazla” dedi.

Ona göre, Ukrayna askeri komutanlığının planlaması kayıpları en aza indiriyor ve düşman, sokak savaşlarında Ukrayna birliklerine karşı kaybediyor. O sebeple binaları ele geçirmeye çalışıyorlar. 
Malyar, “Aslında onları böyle bir durumda tutmak imkansız. Bu nedenle belirli bölgelerde maalesef düşmanın hafif bir ilerlemesi var” dedi.

Bakan yardımcısı ayrıca Ukrayna ordusunun Avdiivka, Mariinskiy ve Liman bölgelerinde başarılı bir şekilde faaliyet gösterdiğine dikkat çekti: yoğun çatışmalara rağmen düşman bu bölgelerde ilerleyemiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com