Zelenskiy, Avdiivka’da cephe hattındaki Ukraynalı askerleri ziyaret etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Donetsk bölgesi Avdiivka’da bulunan Ukrayna ordusunun ileri mevzilerini ziyaret etti. Askeri personele devlet nişanlarını takdim etti

Sorumluluk alanındaki durumla ilgili Donetsk operasyonel-taktik grup komutanının raporunu dinleyen Zelenskiy’nin basın servisi tarafından yapılan açıklamada “Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Donetsk bölgesine yaptığı bir çalışma gezisi sırasında Avdiivka’daki Ukraynalı askerlerin ileri mevzilerini ziyaret etti. Devlet başkanı, “Donetsk” operasyonel-taktik grubu komutanının bölgedeki duruma ilişkin raporunu dinledi.” denildi.

Zelenskiy ayrıca deniz piyadeleri, amfibi taarruz, mekanize ve topçu birliklerinin askerleriyle de görüştü ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek “Bugün burada bulunmaktan, hizmetiniz için, toprağımızı, Ukrayna’yı ve ailelerimizi savunduğunuz için size teşekkür etmekten onur duyuyorum. Paskalya’da, bayramlarda yaptıklarınız için sizi tebrik ediyorum ve size sadece zafer diliyorum: her Ukraynalıya dilediğim gibi. Bu hepimiz için çok önemli. Hepinize ve ailelerinize sağlık diliyorum ve her gün, çıktığınız bu harika yolculuk için her Ukraynalıya içtenlikle minnettarım” dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca askeri personele devlet nişanlarını takdim etti. ASkerler, Bogdan Hmelnitskiy II ve III derecelerinin yanı sıra II ve III derece “Cesaret” nişanlarını aldılar.

Buna karşılık ordu, devlet başkanına bir askeri madeni para, bir şerit ve 110. Ayrı Mekanize Tugay’ın sembollerinin bulunduğu bir plaket takdim etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com