Ukrayna’da Rusların toprak sahibi olması yasaklanabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da Rusların toprak sahibi olması yasaklanabilir

18 Nisan’da Verkhovna Rada, “Ukrayna Halkının Mülkiyet Haklarının Korunması Amacıyla Ukrayna’nın Bazı Yasama İşlemlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair” başlıklı 9218 sayılı yasa tasarısını onayladı. Buna göre Rusların Ukrayna’nın toprak, orman ve su kaynaklarına sahip olması yasak olacak.

Yasa tasarısı, Ukrayna halkının doğal mülkiyet haklarının, Ukrayna’ya ve sakinlerine karşı topyekûn bir savaş başlatan devletin suç eylemlerinden korunması ve bunların mülkiyet haklarını elde etmelerinin engellenmesi amacıyla geliştirilmiştir.

Devlet veya ortak mülk arsalarının satışına ilişkin yasak, Ukrayna Arazi Kanunu’nda yer almaktadır.

Ayrıca, Ukrayna’nın deniz ekonomik bölgesinde Rusların herhangi bir faaliyetinin yasaklanması da önerildi.

Açıklayıcı notta “Belirtilen kişiler, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde bu tür mülklerin mülkiyet ve/veya kullanım haklarını devretmekle yükümlüdür. Belirtilen kişilere verilen tüm özel su kullanım izinleri ay bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde iptal edilebilir.” denildi.

Verkhovna Rada, bu yasa taslağının kabul edilmesinin, Ukrayna halkının doğal mülkiyet haklarını saldırgan devlet ve onun kontrolü altındaki kişiler tarafından kötüye kullanılmasından koruma fırsatı sağlayacağını ve doğal kaynakların özel değerinin oluşturulmasına ve korunmasına katkıda bulunacağını kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com