Rusya, Mayıs başında Odessa’ya büyük bir saldırı hazırlıyor olabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, Mayıs başında Odessa'ya büyük bir saldırı hazırlıyor olabilir

Güney Ukrayna Savunma Kuvvetleri Ortak Koordinasyon Basın Merkezi başkanı Nataliya Gumenyuk’a göre işgalcilerin Odessalılar için 2 Mayıs’ta bir “şok terapisi” hazırlaması mümkün.

Ukrayna-Odessa medya merkezinde düzenlediği bir brifingde konuşan Gumenyuk, yakın zamanda Odessa’ya yönelik düşman bombardımanına dair yaptığı yorumda “Onların şok etkisi türünden gecikmeli bir füze saldırısı hazırladıkları göz ardı edilemez… 2 ve 9 Mayıs’ın Odessa için önemli tarihler olduğunu biliyoruz… Ve bu tarihler düşmanın iyice hazırlanabileceği bir zaman.” dedi.

Ona göre, Odessa’nın şu ana kadar bombalanmamasına, Karadeniz’deki güçlü bir askeri varlıkları ve füze eksikliği de neden olabilir.

2 Mayıs 2014’te Odessa’da isyanlar

2 Mayıs 2014’te Odessa’da Rusya yanlısı ve Ukrayna yanlısı aktivistlerin karıştığı kitlesel ayaklanmalar sonucunda 48 kişi ölmüş ve 200’den fazla kişi yaralanmıştı.

Bu çatışmalar, Ukrayna yanlısı aktivistler de dahil olmak üzere çok sayıda kişinin vurulduğu şehir merkezinde (Yunan Meydanı’nda) başladı. Ardından Ukrayna’nın bağımsızlığını destekleyenler, ayrılıkçıların çadır kentinin bulunduğu Kulikovo sahasına geldi.

Çadırlar alev aldı, sendika binasında çıkan yangında da insanlar öldü. Yangın sebebiyle toplam 42 kişi öldü.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com