Patriot hava savunma sistemleri Almanya’dan Ukrayna’ya geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Patriot uçaksavar füze sistemlerinin Ukrayna’ya geldiğini doğruladı.

Twitter’da bir fotoğraf eşliğinde mesaj yayınlayan Reznikov “Bugün güzel Ukrayna hava sahamız daha güvenli hale geliyor çünkü Patriot hava savunma sistemleri Ukrayna’ya ulaştı. Hava savunma kuvvetlerimiz ellerinden geldiğince hızlı bir şekilde bu sistemlerin üstesinden geldi. Ortaklarımız da sözlerini tuttu.” dedi.

Reznikov, Pentagon başkanı Lloyd Austin‘e, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius‘a, Federal Savunma Bakanlığı’na, Hollanda Savunma Bakanı Kajsi Ollongren‘e ve ayrıca ABD, Almanya ve Hollanda halklarına destekleri için teşekkür etti.

Bakan, “Birlikte kazanacağız” dedi.

Daha sonra Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Pavlyuk da, Telegram kanalında ABD, Hollanda ve Almanya’dan Patriot hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya geldiğini açıkladı.

Pavlyuk “Bu tür hava savunma sistemleri, kendimizi Rus seyir füzeleri ve İHA’lardan korumamıza izin verecek. Ortaklarımıza Ukrayna’nın hava savunmasını önemli ölçüde güçlendirdikleri için teşekkür ediyoruz!” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com