Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı, Putin’in savaşı çoktan kaybettiğini söyledi: “1943’teki Hitler gibi”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans (twitter.com/TimmermansEU)

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in şu anda, Nazi diktatörü Adolf Hitler’in 1943’te savaşı kaybettiği zamanki konumunda olduğuna inanıyor, ancak bu durum hâlâ sona ermiş değil.

Nieuwsblad’a konuşan Timmermans “Rusya artık uluslararası sahneden tamamen dışlanmış durumda. Yaptırımlar çok acı veriyor. Savaş çok pahalıya mal oluyor. Ve Putin çoktan kaybetti. Ukraynalıların direnci konusunda yanılmıştı. Çünkü artık kimse ona yozlaşmış subaylar tarafından mahvolan ordusunun durumu da dahil tüm gerçeği söylemeye cesaret edemiyor.” dedi.

1943’ün sonunda Hitler’in de savaşı kaybettiğini, ancak savaşın iki yıl daha sürdüğünü de hatırlatan Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı, “Putin çok uzun süre çok fazla kaosa neden olabilir. İnsanları milyonların Avrupa’ya kaçacağı bir yoksulluğa düşürmek amacıyla Ukrayna’nın enerji altyapısının bombalanmasının nedeni budur.” diye ekledi.

Ona göre Rusya’nın rotasını değiştirebilecek tek şey, “savaş alanındaki olaylar ne olursa olsun Batı’nın pes etmeyeceğinin farkına varmaktır.” diyen Timmermans “Putin ve Lavrov cephede çatlaklar olduğunu düşünmeye başlar başlamaz daha fazla dayanabilecekler. Saflarımızı sıklaştırmalı, Amerikalılarla cepheyi tutmalı ve Ukrayna’yı mali ve askeri olarak desteklemeye devam etmeliyiz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com