Dışişleri: Çok büyük yardım gelirse Ukrayna bu yıl savaşı bitirebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın bu yıl savaşı bitirmek için müttefiklerinden şimdiye kadar olduğundan 10 kat daha fazla askeri yardım alması gerekiyor. Batı’dan gelen yardım çok daha fazla artmalı.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Melnik Twitter’da “Askeri yardımları için müttefiklerimize minnettarız. Ancak bu yeterli değil.” diyerek Ukrayna’nın ortaklarını “tüm yapay kırmızı çizgileri aşmaya” ve GSYİH’lerinin % 1’ini Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine silah tedariki için ayırmaya çağırdı.

“Noviy Ostçet” adlı programda konuşan Melnik , Pentagon başkanı Lloyd Austin’e göre uluslararası koalisyonun tüm üyelerinin Ukrayna’ya toplam 55 milyar dolarlık silahlı yardım sağladığını hatırlattı. Sonuç olarak, Melnik’in hesaplamalarına göre, Ukrayna’nın savaşı hızla bitirmek için yarım trilyon dolardan fazla yardıma ihtiyacı var. Bu rakam ise ülkenin savaş öncesi yıllık GSYİH’sının yaklaşık iki buçuk katı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com