TURKSİD Ukrayna ile Fastiv Belediyesi arasında OSB kurulumu için memorandum imzalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

TURKSİD Ukrayna Derneği ile Fastiv Belediyesi arasında 15 hektarlık bir arazide kurulacak organize sanayi bölgesi için “FastIV Yerel Geliştirme Merkezi” binasında bir memorandum imzalandı.

TURKSİD Ukrayna Derneği başkanı İsmet Yüksel, yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte Kiev’e 70 km uzaklıkta bulunan Fastiv şehrine, belediye başkanı Mykhailo Netiazhuk’un özel daveti üzerine gitti.

Netazhuk’un makamında yapılan tanışma toplantısı sonrasında şehrin gelişimi ve yatırımlarının arttırılması için kurulmuş FastDevelopment FastIV Yerel Geliştime Merkezi‘ne geçildi. Belediye Başkanı şehir ve şehirde kurulan fabrikalar, şehrin yatırım çekiciliği ve avantajları üzerine bir brifing verdi. Ardından TURKSİD ile Fastiv Belediyesi arasında 15 hektarlık bir alana kutulacak olan organize sanayi bölgesi için bir memorandum imzalandı.

TURKSİD Ukrayna Derneği başkanı İsmet Yüksel Fastiv ile Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi ile kardeş şehir olmaları konusunda da bir açıklama yaparak “TURKSİD Ukrayna girişimi ile Fastiv Belediye Başkanı Değerli dostum Mykhailo Netiazhuk’u Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kıymetli Ağabeyim Kazım Kurt birkaç ay önce Eskişehir’de misafir etmiş, kardeş şehir olma konusunda prensip anlaşmasına varılmıştı. Ömümüzdeki günlerde inşallah bu anlaşma da hayata geçecek.” dedi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com