Erdoğan, Ukrayna ve Rusya’nın 200 savaş esirinin takası konusunda anlaştığını söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Erdoğan: Buça ve İrpin'deki olaylar Ukrayna'daki savaşı bitirme çabalarına gölge düşürdü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ve Rusya’nın 200 rehine takası konusunda anlaştıklarını söyledi.

PBS kanalındaki News Hour programına verdiği röportajda Erdoğan “Özbekistan’da Devlet Başkanı Putin ile biraraya geldik ve onunla çok kapsamlı görüşmeler yaptık. Ve aslında bana mümkün olan en kısa sürede bitirmeye hazır olduğunu gösteriyor. Benim izlenimimlerime göre 200 esir taraflar arasındaki anlaşmaya göre takasedilecek, şu anda işler yolunda gidiyor, oldukça iyi.” dedi.

Taslak devlet bütçesinde yayınlanan Ukrayna nüfusu şok etti!

Kendi görüşüne göre ileriye doğru önemli bir adım atılacağını da sözlerine ekledi.

Aynı zamanda Erdoğan’a, Rusya’nın Ukrayna’da ele geçirdiği toprakların bir kısmını Şubat ayından bu yana elinde tutup tutmamasına izin verilip verilmemesi gerektiği de soruldu.

Şüphesiz hayır diyen Erdoğan “Karşılıklı anlaşmadan bahsettiğimizde kastettiğimiz bu. Ukrayna’da barış sağlanacaksa elbette işgal edilen toprakların geri dönüşü çok önemli hale gelecektir. Beklenen budur. İstenen bu. Sayın Putin belirli adımlar attı. Belli adımlar attık. İşgal edilen topraklar Ukrayna’ya iade edilecek.” diye devam etti.

Aynı zamanda Erdoğan, 2014’ten bu yana Kırım’ın Ukrayna’ya iade edilmesi için tek bir adım atılmadığını ve işgalin haklı olamayacağını da vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com