Ukrayna’ya 665 bin doz grip aşısı geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da grip aşısı dönemi başladı. 2020-2021 salgın sezonu için ülkeye 665 bin doz grip aşısı teslim edildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko tarafından yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs enfeksiyonu olan hastalarla çalışan sağlık çalışanlarının aşılanması için sağlık kurumlarına 40 bin doz influenza aşısı tedarik edeceği belirterek “İnfluenza virüsünün neden olduğu bulaşıcı hastalık genellikle karmaşık olmasa da şiddetli de olabilir … Sonbahar ve kış aylarında COVID-19 salgını sırasında influenza virüslerinin dolaşımı, savunmasız gruplar için korkunç sonuçlar doğurabilir.” dedi.

Bu sezon önceliğin, hastalara bakan ve COVID-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarını aşılamak olduğunu söyleyen bakan yardımcısı “2020-2021 salgın sezonuna kadar Ukrayna’ya 500 bin doz Vaxigrip Tetra aşısı; 45 bin doz Influvac aşısı; 120 bin doz Jisi Flew aşısı ulaştırıldı.” dedi.

Halk Sağlığı Merkezi daha önce grip ve koronavirüsün aynı anda bulaşabileceğine dikkat çekerek; semptomlar ve bulaşma şekli bakımından benzer olduğunu, bunun hastalığın seyrini zorlaştırdığını belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com