İş Bankası ve Denizbank, Rus ödeme sistemi Mir’i askıya aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: AA

Türkiye’de de kamu ve özel bankalar tarafından kullanılan Rus ödeme sistemi Mir, ABD’nin yaptırım tehdidinde bulunmasının ardından ilk olarak İş Bankası tarafından durduruldu. Ardından Denizbank da dün akşam saatlerinde Mir uygulamasını askıya aldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından ABD ve Avrupa, Rusya’ya büyük yaptırımlar uygulamaya başladı. Türkiye ise Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmadı. Putin ile Erdoğan’ın geçen hafta Semerkant’ta katıldıkları zirvede Putin’in Türkiye üzerinden sevkiyat açıklamaları Batı’yı rahatsız etti. ABD ve Avrupa, Rusya’nın Türk bankacılık sistemini, uygulanan yaptırımları delmek için kullanabileceğine karşı endişelerini sürdürüyor. ABD, yaptırım uygulanacağını söylerken Avrupa’dan ise henüz bu yönde bir açıklama gelmedi.

Taslak devlet bütçesinde yayınlanan Ukrayna nüfusu şok etti!

Türkiye’nin varlık bazında en büyük özel bankası olan İş Bankası, Rus turistler arasında popüler olan Mir ödeme sistemiyle çalışmalarını askıya aldı. Ardından Denizbank’tan da bu konuda benzer bir açıklama geldi.

Mir sistemi nedir?

“Mir” ödeme sistemi, Rusya Federasyonu’nda Visa ve Mastercard’a alternatif olarak geliştirildi. Türkiye’de ise ülkenin en büyük bankaları Vakıfbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Denizbank ve Halkbank yakın zamana kadar Mir ile çalışmaya başladı. .

Dün İş Bankası ve Denizbank, uygulamayı askıya alırken Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ise uygulamayı kullanmaya devam ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com