Polonya çok sayıda vatandaşını Ukrayna’ya iade etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
© Пограничная служба Польши в Twitter

Ukraynalı yetkililerin, 24 Şubat 2022’den sonra yasadışı yollardan Ukrayna’yı terkeden erkeklerin iadesine ilişkin açıklamalarının ardından, Polonya’nın çok sayıda Ukraynalıyı sınırdışı ettiği bilgisi ortaya çıktı.

Rzeczpospolita tarafından, Polonya Sınır Muhafız Teşkilatı’ndaki kaynaklara atıfta bulunularak bildirildiğine göre sınırdışı sadece yasadışı yollarla Avrupa’ya geçenleri kapsamaktadır.

Medyada, “Polonya, Ukrayna ile yapılan anlaşma uyarınca, yasadışı olarak Avrupa’ya geçen Ukrayna vatandaşlarını zaten iade etti” diye yazıldı.

Sınır Muhafız Karargâhı’nın Rzeczpospolita için hazırladığı verilere göre, geçen yıl 24 Şubat’tan bu yılın 31 Ağustos’una kadar 18-60 yaş arası yaklaşık 2.87 milyon Ukrayna vatandaşı Polonya’ya girdi, 2.8 milyona yakın Ukraynalı ise Polonya’yı terketti.

24 Şubat 2022’den sonra 80 bin Ukraynalı askerlik çağındaki erkek Polonya’ya girdi ve buharlaştı.
Sınır Muhafız Karargahı sözcüsü Teğmen Anna Michalska, “Bir kişi sınırı yüzlerce kez bile geçebilir” diye belirterek gelenlerden gidişleri çıkardıktan sonra Polonya’da yaklaşık 80.000 kişi kaldığını vurguladı.

Yakın zamanda Halkın Hizmetkarı grubunun başkanı David Arahamiya‘nın, sahte seferberlik için “uygunsuzluk” sertifikalarıyla yurtdışına giden erkeklerin Ukrayna’ya iade edilip cezalandırılabileceğini belirttiğini hatırlatmak gerekiyor. Daha sonra Adalet Bakanı Denis Malyuska bu sürecin oldukça karmaşık olduğunu itiraf ederek uzmanların öncelikle ciddi yolsuzluğa bulaşmış kişilerin geri dönüşüne odaklanacağını belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com