BM Komisyonu: Şu aşamada Ukrayna’da soykırımın yaşandığı sonucuna varmadık

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

BM’nin Ukrayna’daki ihlalleri araştırmak üzere kurduğu bağımsız uluslararası komisyonun şu aşamada Ukrayna’da soykırımın gerçekleştiğine dair bir sonuca varmadığı ancak soruşturmanın devam edeceği belirtildi.

Kiev’de düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eric MeseBu aşamada henüz Ukrayna’da soykırım yapıldığına dair bir sonuca varamadık. Bu suçla ilgili endişelerin ve iddiaların farkında olduğumuzu söyleyeyim. Bu konuyu adım adım araştırıyoruz. Elimizde yeterli delil yok.” dedi.

Komisyonun soruşturmaya devam edeceği belirterek “Örneğin, Rus kitle iletişim araçlarında soykırımı teşvik konusuyla ilgili olabilecek bazı açıklamalar yapıldığını kaydettik. Bu, dikkate alacağımız bir çizgidir, ancak henüz bir sonuca varmadık.” şeklinde açıkladı.

Mese aynı zamanda komisyonun çok sayıda Rus savaş suçu tespit ettiğini, “bunların ciddi suçlar olduğunu” vurguladı.

BM Bağımsız Uluslararası Ukrayna’daki İhlalleri Araştırma Komisyonu, faaliyetlerine ilişkin yazılı raporları Ekim 2023’te Genel Kurul’a, Mart 2024’te de BM İnsan Hakları Konseyi’ne sunacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com