Ukrayna Moskova’ya ulaşacak roket geliştiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: wikimedia.org

Ukrayna, Moskova’ya ulaşacak 1,500 – 2 bin km menzilli füzeler geliştiriyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, füze karşıtı programın Rusya Federasyonu’nun işgalinden önce başladığını belirterek “Bunlar kendimize, girişimcilerimizin araştırmalarına, testlere yatırılması gereken milyarlarca para. Bunun çok uzun zaman önce yapılması gerekiyordu, o zaman kendi hava savunmamıza sahip olurduk. Ama biraz S-300’ümüz vardı ve kimse saldırmayacaktı. Ve bugün Patriot, NASAMS, SAMP/T, Iris-T ve Piorun’un ortaklarına teşekkürler.” dedi.

Ukrayna’nın 15,000 km uçacak rokete ihtiyacı olmadığını kaydederek “Elbette bunun yapılması gerekiyor (füzeler), ancak bir nüans var: 15,000 km hızla uçan bir rokete ihtiyacımız yok, 15,000 km mesafede bulunan ülkelerle savaşmayı planlamıyoruz 1,500-2,000 km ile Moskoloty, Orkostan’ın bataklıklarındaki topraklarına ulşabilecek füzelere ihtiyacımız var.” dedi.

Ukrayna’nın böyle bir füze üzerinde çalıştığını vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com