Zelenskiy, Donetsk bölgesindeki Ukraynalı askerleri ziyaret etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Donetsk bölgesine yaptığı çalışma gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruyan Donetsk bölgesi operasyonel-taktik grup birliklerinin komuta noktalarını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı makamında bildirildiğine göre Zelenskiy, Deniz Piyadeleri ve Donetsk Bölge Komutanı Yuriy Sodol ve Savunma Birinci Bakan Yardımcısı Aleksandr Pavlyuk ile birlikte 8 tugayın komuta noktalarını ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Zelenskiy, muharebe tugayı komutanlarının cephedeki operasyonel durum, Donetsk Askeri Teknik Üniversitesi’nin sorumluluk alanındaki birimlerin etkileşimi ve muharebe görevlerinin yerine getirilmesi sırasında lojistik destek düzeyi hakkındaki raporlarını da dinledi.

Zelenskiy komutanlarla bir dizi acil konuyu da görüştü. Komutanlar İHA’lara, drone karşıtı araçlara olan ihtiyacı ve mühimmat eksikliğini vurguladı. Ayrıca bazı bölümlerde personel eksikliğinin olduğu belirtildi.

Tartışma sırasında tugayların temini için yardımcı bir sistem oluşturulması fikri de dile getirildi. Bu sistem yönetim işlevlerini devralacak ve komutanlara savaş çalışmaları için zaman kazandıracak. Ayrıca askerlerin motivasyonunu artırma yöntemleri tartışıldı.

Zelenskiy orduya teşekkür etti ve Ukraynalı askerlere devlet ödüllerini takdim ederek “Ülkemizde bu kadar sıradan ama kahraman insanlara sahip olduğumuz için gurur duyuyorum. Sizin sayenizde Ukrayna kesinlikle burada kalacak. Ve bu, tüm gelecek nesiller için önemli.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com