Türkiye, Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarında yapılmak istenen “referandumları” kınadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türkiye, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında yapılmak istenen "referandumları" kınadı

Yetkili Ankara, sözde referandumların düzenlenmesinin istikrarsızlığı derinleştirmekle tehdit ettiğini kaydetti.

Türk Dışişleri Bakanlığı (MFA), Rusya’nın işgal altındaki Ukrayna topraklarında sözde referandum düzenleme niyetlerini, diplomatik süreci karmaşıklaştıracağı ve istikrarsızlığı derinleştirme tehdidi oluşturması sebebiyle kınadı.

Zelenskiy, Rusya’nın açıkladığı referandumlar ve seferberlik üzerine: Ukrayna’nın tutumu değişmiyor

Türk Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Ukrayna’nın Rus kontrolü altındaki bazı bölgelerinde tek taraflı referandumlar düzenlenmesi yönündeki girişimlerden endişe duymaktayız. Bu tür gayrimeşru oldubittiler, uluslararası toplum tarafından tanınmayacaktır. Aksine diplomatik sürecin canlandırılması çabalarını zora sokacak ve istikrarsızlığın derinleşmesine yol açacaktır.” denildi.

Türk Dışişleri Bakanlığı ayrıca Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve egemenliğine desteği vurguladı ve “mevcut savaşın barışçıl müzakereler yoluyla nihai çözümüne gerekli katkıyı yapmaya hazır olduğunu” yineledi.

İşgal altındaki Donbass’taki Donetsk ve Lugansk yönetiminin sözde halk konseylerinden yapılan açıklamada, her iki bölgenin Rusya Federasyonu’na katılması için 23 Eylül’den 27 Eylül’e kadar halk oylaması yapılacağı ifade edilmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ukrayna’da Rus ordusunun işgali altında bulunan Herson bölgesindeki sözde yönetim de 23-27 Eylül’de bölgenin Rusya’ya katılması için referandum yapılacağını açıklamış, Zaporijya bölgesinin de o tarihlerde referanduma gideceği duyurulmuştu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com