İngiltere, Rusya Federasyonu ile savaşta zafer kazanana kadar Ukrayna’ya askeri desteğini artıracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

BM Genel Kurulu oturumunda konuşan Büyük Britanya Başbakanı Liz Truss, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eylemlerini sert bir şekilde eleştirdiği konuşmasında MLRS füzeleri de dahil olmak üzere yeni İngiliz silahlarının Ukrayna’ya ulaştığını belirtti.

Bu kritik anda Ukrayna’ya askeri desteklerini gerektiği şekilde artıracakları konusunda söz veren Truss “Ben konuşurken, MLRS füzeleri de dahil olmak üzere Ukrayna’ya yeni İngiliz silahları geliyor. Ukrayna kazanana kadar dinlenmeyeceğiz” dedi.

Putin, Rusya Federasyonu’nda kısmi seferberlik ilan etti

Bugün Ukrayna’da Rusya’nın “insanları öldürmek, sakatlamak” için silah kullandığını ve “savaş silahının tecavüz olduğunu” söyledi.

Truss, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in eylemlerini sert bir şekilde eleştirerek “Bu sabah Putin’in feci başarısızlıklarını umutsuzca nasıl haklı çıkarmaya çalıştığını gördük, çabalarını iki katına çıkardı, daha fazla yedek askerini korkunç bir kadere gönderiyor” dedi.

Truss, Putin’in sürekli bir yanlış içinde olduğunu vurguladığı konuşmasında “Uluslararası ittifak güçlü ve Ukrayna güçlü. Ukraynalılar sadece ülkelerini değil, bizim değerlerimizi ve tüm dünyanın güvenliğini de koruyorlar.” diye de vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com