AB bakanları Rusya’ya karşı yeni yaptırımları uzatma konusunda anlaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
AB Rusya Yaptırım

AB dışişleri bakanları, Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar hazırlama ve Ukrayna’ya silah tedarikini artırma konusunda anlaştılar.

AB dış politika sorumlusu Josep Borrell, Putin’in Ukrayna topraklarını ilhak etme hamlelerini içeren ve Rusya’yı savunmak için nükleer silah kullanma tehdidini içeren açıklamasının panik ve çaresizlik gösterdiğini söyledi.

Podolyak: Referandumlar, son günlerin özel bir Rus aptallığı tarzında!

Borrell, bakanlar toplantısından sonra gazetecilere verdiği demeçte, “Putin’in Ukrayna’yı yok etmeye çalıştığı açık” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba’nın verdiği brifingin ardından, Borrell bakanların kendi ekiplerine “Rus ekonomisinin daha ilgili sektörlerini hedef alacak ve Ukrayna’daki savaşından sorumlu olanları hedef almaya devam edecek” şeklinde 8. yaptırım paketini hazırlama talimatı vermeye karar verdiler.

AB bakanları bir sonraki resmi toplantılarını yaptırım paketinin resmileştirilebileceği Ekim ayı ortasında yapacaklar.

Ayrıca bakanlar Ukrayna’ya silah tedarikini artırma konusunda da anlaştılar. Borrell, yaptırımların veya askeri desteğin türü hakkında daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti, ancak bloğun yeni tedbirler için “oybirliğiyle” desteğe sahip olacağına inandığını söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu, Reuters’e verdiği röportajda, Putin’in Batı’yı korkutmaya ve bölmeye çalıştığını, ancak son yorumlarının “oyunu değiştiren bir an” olduğunu söyledi. “Ayrıca yasal sorumluluk üstlenmeliyiz. Kremlin’deki Führer’ler, soykırımsal bir savaş konusundaki sorumluluklarının hafife alınmaması gerektiğini kabul etmelidir.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com