DTEK, Ukraynalıları enerji tasarrufu için kış aylarında ülkeyi terk etmeyi düşünmeye çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: REUTERS

Rus saldırılarının Ukrayna’nın enerji sisteminin neredeyse yarısına zarar verdiği ve Ukraynalılardan kış dönemi için ülkeyi terk etme olasılığını düşünmeleri istendi.

DTEK CEO’su Maksim Timçenko BBC’ye verdiği bir röportajda, Ukrayna’nın enerji sisteminin neredeyse yarısı büyük Rus füze saldırıları nedeniyle hasar görmesi sebebiyle bunun elektrik tasarrufuna yardımcı olacağını söyledi.

Timçenko “Bu, derhal tahliye etmeniz gereken acil bir durum değil, ancak tüketimin olabildiğince verimli olması için her şeyi organize etmemiz gerekiyor” dedi.

Kievlilere uzun süreli elektrik kesintilerine hazırlanmaları tavsiye ediliyor

Timçenko’ya göre her yeni Rus saldırısında Ukrayna’nın enerji sistemi daha az güvenilir hale geliyor. Aynı zamanda, tüketimini azaltmak, korunmasının anahtarıdır. Ukraynalıların, ülkelerinin Rusya’ya karşı savaşı kazanmasına yardım etmenin bir yolu olarak Ukrayna’dan ayrılmayı düşünmeleri gerektiğini kaydetti.

Timçenko “Eğer üç veya dört ay daha yaşayacak alternatif bir yer bulabilirlerse, bu sistem için çok faydalı olacaktır.” dedi.

Ukrayna’nın enerji sistemine yapılan yardımın da zafere bir katkı olduğunu, elektrik tüketiminin azaltılmasının, yaralı askerleri tedavi eden hastanelerde elektrik varlığına katkı sağlayacağını belirten DTEK genel müdürü, “Daha az tüketirsek, yaralı askerlerin bulunduğu hastanelere elektrik temini garantili olacaktır. Bu, daha az tüketerek veya ayrılarak onlara da katkı sağlamasıyla açıklanabilir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com