Starlink, Ukraynalılar için abonelik fiyatını yüzde 25 artırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in sahibi olduğu Starlink uydu internet platformu, Aralık ayının sonundan itibaren, Ukrayna’dan gelen kullanıcılar için uydu internet erişimi fiyatını 75 dolar yapacak.

Ukraynalılar için verilen hizmetlerin fiyatı bir ay içinde artıracak. Değişikliklerle ilgili mektuplar Ukraynalı kullanıcılara gönderildi.

Şu anda aylık fiyat 60 dolar olup, 24 Ağustos’a kadar aylık abonelik bedeli100 dolardı. Ancak daha sonra “yerel piyasa koşulları” dikkate alınarak fiyatının düşürülmesine karar verilmişti. 29 Aralık’tan itibaren Starlink hizmetleri için 75 dolar ödenecek. Bu, mevcut fiyattan %25 daha yüksek, ancak 24 Ağustos’tan önceki fiyattan daha düşük.

Yedi Avrupa ülkesinin dışişleri bakanı Kiev’de buluştu ve bir bildiri yayınladı

Mektupta ayrıca isteyenlerin aboneliğini istediği zaman iptal edebileceği de belirtildi.

Hizmetlerin fiyatındaki artış sadece Ukraynalıları değil, diğer ülkelerden kullanıcıları da etkiledi.

Resmi Starlink web sitesinde sipariş edilen terminalin kendisi için ise 700 dolar ödeniyor. Ukrayna’da resmi lansman koşulu altında, terminal tüm ilgili taraflar için 599 dolara mal oldu. Teslimatın genellikle 2-3 hafta sürdüğü belirtilmektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com