Rus ordusundaki askerler istifa dilekçesi vererek Ukrayna’ya gitmeyi reddediyor 

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rus ordusundaki askerler istifa dilekçesi vererek Ukrayna'ya gitmeyi reddediyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı düşmanın ahlaki ve psikolojik durumunun çok düşük seviyede olduğunu, Rus ordusunda görevli personellerin Ukrayna topraklarındaki çatışmalara gitmemek için toplu halde istifa mektupları yazdığını belirtti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından elde edilen bilgilere göre düşman personelinin moral ve psikolojik durumu ile motivasyon seviyesi son derece düşük seyretmektedir.

Batı Askeri Bölgesi’nin 20. ordusuna bağlı 3. motorize birliğinde farklı seviyelerindeki komutanlar, savaşa katılmayı reddediyor.

Savaşın başlangıcından bu yana Kiev’de 150’den fazla konut binası hasar gördü.

Ayrıca, askeri personel toplu olarak istifa mektupları yazmaktadır. Güney Askeri Bölgesi’nin 58. tugayındaki 4. askeri üssün 2. tabur taktik gruplarının personeli, Ukrayna topraklarındaki savaşa katılmayı reddetti. Kalıcı konuşlandırma noktalarına dönüşleri planlanmaktadır.

Ayrıca, personel kayıplarını telafi etmek için Rus liderliğinin sivil halk arasında silahlı kuvvetlere katılmak için kampanya yürüttüğü bildiriliyor. Bu tür etkinlikler hem Rusya Federasyonu topraklarında hem de geçici olarak işgal edilen Donetsk, Lugansk ve Kırım bölgelerinde düzenlenmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com