Ukrayna’daki ilk çağdaş heykel parkı Lviv yakınlarında açıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv yakınlarındaki Strelki köyünde, taş, metal, beton ve granitten yapılmış çağdaş Ukraynalı sanatçıların eserlerini sunan PARK3020 15 Eylül’de açıldı –

Ukrayna'daki ilk çağdaş heykel parkı Lviv yakınlarında açıldı

Küçük heykellerden üç metrelik eserlere kadar Ukrayna’nın her yerinden 23 sanatçının eserlerinin sergilendiği park için yapılan açıklamada “PARK3020’nin amacı, çağdaş heykel ile çalışan Ukraynalı sanatçıları desteklemek. Organizatörler, parkta yeni nesil profesyonel Ukraynalı sanatçıların gelişimi ve uluslararası düzeyde sunumlarının ön koşullarını oluşturuyor.” dedi.

Parkın uzun vadeli hedefleri arasında kalıcı bir sergi ve eğitim programlarının yanı sıra parkın ve bölgenin altyapısının geliştirilmesi ve yurtdışında Ukrayna kültürünün olumlu bir imajının oluşturulması yer aldığını söylediler.

3020 sembolik bir sayıdır, milenyumun kalkınma hırsını simgelemektedir.

Heykel parkının çalışmalarının önemli bir amacı da uluslararası kültür alışverişidir. Bu çerçevede 2020-2022 yıllarında İngiltere’de Yorkshire Heykel Parkı’nda kamusal sanatın tanıtımı için kilit kurum ile işbirliği yapılması planlanmaktadır.

Parkta Ukraynalı heykeltıraşlar Nazar Bilyk, Anna Zvyagintseva, Alexey Zolotarev, Anton Logov, Anna Naduda, Bogdan Tomashevsky ve diğerlerinin projeleri yer alıyor.

Parkın açılışında çok sayıda ünlü katıldı. Bunlar arasında gördüklerinden duygularını paylaşan Maria Efrosinina da var: “Ukrayna sadece sporcular, sanatçılar, sanatçılar ve özgürlük ruhuyla değil, aynı zamanda dünya topluluğu tarafından tanınan gerçek bir modern heykel parkıyla da gurur duyabilir. Proje altı yıldan uzun sürede oluşturuldu. Hektarlık bir arazide yer alan yaklaşık kırk inanılmaz güzellikte heykelsi yapı, size “yaşam için” deneyim yaşatacak. Giriş herkes için ücretsizdir. Önemli olan tembel olmamak, gelin.” dedi.

Organizatörler, önceden kayıt yapılması halinde parka girişin ücretsiz olduğunu söylüyor.

Kaynak: Ukrinform/Fotoğraflar: PARK3020

Parkın web sitesi: https://park3020.com/

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com