Macaristan, Ukrayna’nın NATO toplantılarına katılımının engellendiğini doğruladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Macaristan, Ukrayna temsilcilerinin Ukrayna-NATO Komitesi toplantılarına katılımını engelleme kararını doğruladı.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Sijarto resmi Facebook sayfasında bu konuda bir açıklamada bulundu.

Sijarto, Budapeşte’nin Kiev’in Ukrayna-NATO Komitesinin resmi toplantılarına katılımını engellemeye devam edeceğini doğruladı. Diplomat, gerekçe olarak Transkarpatya’daki Macar azınlığın hakları sorununun çözülmesini gösterdi.

Rusya Federasyonu Ukrayna’ya 16 binden fazla füze saldırısı düzenledi, sadece yüzde 3’ü askeri hedefler

Sijarto “Durumumuzda yeni veya tuhaf bir şey yok. Ukrayna, Transkarpatya’daki Macarların haklarını iade edene kadar bu organın toplanmasına katkıda bulunmayacağımızı yıllar önce açıkça belirtmiştik.. Bu konuyu savaş çıktığından beri gündeme getirmedik. Umalım ki en kısa zamanda barış olur ve sonra bu konu tekrar konuşulur.” diye yazdı:

Macaristan dış politika dairesi başkanı yaptığı paylaşımda Financial Times’ın makalesine değinerek “sansasyonel” olarak nitelendirdi. Makale, Ukrayna-NATO komitesinin resmi toplantısının toplanmasını Macaristan’ın engellediğini belirtiyordu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com