Kievlilere uzun süreli elektrik kesintilerine hazırlanmaları tavsiye ediliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kievlilere uzun süreli elektrik kesintilerine hazırlanmaları tavsiye ediliyor

Ukrayna’nın enerji sistemine yönelik düşman saldırılarının sonuçları sebebiyle, Kievlilere uzun süre elektrik kesintilerine hazır olmaları, su ve yiyecek stoklarına dikkat etmeleri tavsiye edildi.

Kiev’deki Devlet Üretim ve Tüketici Hizmetleri Ana Departmanının tavsiyelerine göre uzun vadeli elektrik kesintilerine hazırlanılmalıdır.

Gerekli içme suyu teminini yapın ve evinize en yakın pompa istasyonları ile ilgili bilgileri kontrol edin. Acil bir durumda, Kiev sakinlerine içme suyu sağlamak için başkentin pompa kompleksleri jeneratörlere bağlanacak.

Mesajda özellikle şunlar belirtildi:

Özel saklama koşulları gerektirmeyen (ekmek, kurabiye, simit, konserve vb.) gıda ürünleri stoğu hazırlayın.

Gıda ürünlerini uzun süre saklamamak için küçük miktarlarda hazırlamaya çalışın.

Mağazalardan gıda ürünleri satın alırken, buzdolabı olmadan en az kaliteyi kaybedenleri tercih edin (tetrapacklerde uzun süreli saklama için süt, çiğ tütsülenmiş sosisler vb.).

Soğutma elemanlı termal paketler satın alın, elinizin altında bulundurun.

Mümkünse, termoslarda sıcak içecekler stoklayın.

Buzdolabındaki yiyecekleri korumak için elektrik kesintilerinde, daha az açmaya çalışın. Ürünler balkonda da saklanabilir. Bozulabilir ürünlerin genellikle +4°С sıcaklıkta saklandığını unutmayın.

Ukrayna’nın enerji sistemine darbe:

10 Ekim 2022’de Rusya Federasyonu, Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerine saldırılar düzenledi. Tüm bölgelerde elektrik kesintilerine başlandı. Sadece bir günde Ukrayna’nın enerji altyapısının %30’u hasar gördü.

10 Ekim’den bu yana kritik altyapı tesislerine yönelik saldırılar durmadı.

İşgalciler elektrik trafo merkezlerini, hidroelektrik ve ısı üretim tesislerini vuruyor. Elektrik ve su temininde sorunlar var.

15 Kasım’da Rusya, Ukrayna topraklarına 100 füze fırlattı. Bu, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna’nın enerji sistemlerine yapılan en büyük bombardıman oldu.

17 Kasım 2022’de Enerji Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna nükleer santrallerini durdurmaya çalıştığını duyurdu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com