Danilov: Ukrayna, Kırım’ı kurtarmak için yasaklanmamış tüm silahları kullanacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri, Kırım’ın Ukrayna toprakları olduğunu ve işgalden kurtarılması için Ukrayna’nın ne gerekiyorsa yapacağını hatırlattı.

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov Kırım’ı Rus işgalcilerinden kurtarmak için Ukrayna’nın yasaklanmamış her türlü silahı kullanacağını belirterek “Kırım Ukrayna’nın toprağıdır ve orada uluslararası yasalar tarafından yasaklanmayan ve topraklarımızı özgürleştirmeye yardımcı olacak her türlü silahı kullanacağız.”

Danilov’un Kırım ve karşı saldırı hakkındaki açıklamaları

Daha önce teleton yayınında, Ulusal Güvenlik Konseyi sekreteri, Kırım’daki gizemli patlamaların Ukrayna silahlarının yeni modellerinin testleri olabileceğini ima etti. Danilov, Ukrayna’nın karşı saldırısından korkarak işgal altındaki yarımadada hendekler kazmaya başlayan Rusların çabalarıyla da alay etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com