Le Pen savaş hakkında alaycı bir açıklama yaptı: “Ukrayna kazanırsa 3. Dünya Savaşı çıkar”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Fransız aşırı sağ partisi lideri Marine Le Pen, Rusya’nın savaşı kazanırsa, bunun bir felaket olacağını; ancak Ukrayna kazanırsa, bunun “Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlangıcı” anlamına geleceğini bellirtti

Fransız aşırı sağ partisi Ulusal Birlik lideri Marine Le Pen, El Pais ile yapılan bir röportajda Rusya gibi bir ülke başka bir ülkeye saldırdığında ve egemenliğini tehdit ettiğinde, olası bir eşitlik yoktur, tavır almalısınız.” dedi.

Buna karşılık, Ukrayna’ya silah aktarma ihtiyacı hakkında da konuşan Le Pen, “ancak saldırgan değil, yalnızca savunma amaçlı” dedi. Rusya’ya yönelik yaptırımları “desteklediği” iddia edilen Le pen, enerji ile ilgili yaptırımları desteklemiyor.

Le Pen “Rusya savaşı kazanırsa bu bir felaket olur çünkü toprak çatışması olan tüm ülkeler sorunu silahlarla çözebileceklerini düşüneceklerdir. Ukrayna kazanırsa, bu NATO’nun savaşa girdiği anlamına gelecek, NATO’nun gücü olmadan Ukrayna’nın Rusya’yı askeri olarak yenemeyeceğine inanıyorum. Bu, Üçüncü Dünya Savaşı’nın serbest bırakıldığı anlamına gelir.” diyerek “çatışmanın en iyi çözümü“nü acil müzakereler olarak gösterdi.

Savaş vizyonunun üçüncü bir versiyonunu da ifade eden Le Pen “Şu anda yaptığımız gibi Ukrayna’ya yavaş yavaş silah tedarik etmeye devam edersek, can kaybı göz önüne alındığında korkunç bir dram olan başka bir Yüz Yıl Savaşı ile karşı karşıyayız” dedi.

Le Pen’in uzun yıllar Rusya ile en yakından ilişkili olan ve rejimini destekleyen Fransız siyasetçi olduğunu hatırlatmak gerekir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com