Ukrayna Cumhurbaşkanı’ndan Paskalya kutlaması (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, bir paskalya mesajı yayınladı. Bu mesajı Türkçeye çevirerek sunuyoruz.

Harika bir ülkenin büyük insanları!

Geçen kışın sonunda Rusya topraklarımıza topyekun bir savaş getirdi. Ve onunla birlikte ölüm, acı ve karanlık geldi. 24 Şubat sabahı güneş hiç doğmadı. Şafak hiç gelmedi. 24 Şubat sabahı karanlık bir gece başladı. Ve aynı zamanda bizim uyanışımız başladı. Bizim mücadelemiz başladı.

Bu karanlık, ruhumuzu, özgürlük arzumuzu, vatan sevgimizi ve onu savunmaya hazırlığımızı gölgeleyemezdi.

Işığı içimizde tuttuk. Panik, korku, çekişme ve kavgalar kazandı. Birleştik. Milyonlarca Ukraynalının kalbindeki milyonlarca kıvılcım, büyük bir şenlik ateşine dönüştü. Bu ateş gücümüz ve yılmazlığımızı yumuşatmadı, bu ateş umudumuzu ve inancımızı söndürmedi, bu ateşi tüm dünya gördü. Etrafında toplandı, yanımızda durdu.

Sonra çaresizliği, umutsuzluğu, yorgunluğu, acıyı aştık. Milyonlarca Ukraynalının gözündeki milyonlarca ışık, tek bir güçlü ışık demetinde birleşti. Karanlıkta kaybolmamaya, yolda kaybolmamaya yardımcı oldu, doğru hedefe giden bu yolu aydınlattı.

Farklı yüzyıllarda farklı kuşakların uğruna savaştığı şey buydu. Işık savaşçılarımız, Ukrayna’nın askerleri, son dokuz yıl ve 417 günde hayatlarını verdikleri şey.

Bugün karanlık güçlere karşı ne için savaşıyoruz. Bu bizim şafağımız. Bizim canlanmamız. Bu bağımsız Ukrayna’nın şafağı.

Bugün İsa’nın Dirilişi bayramını kutluyoruz. Ana sembolü zaferdir: iyinin zaferi, gerçeğin zaferi, hayatın zaferi. Paskalya’yı bu zaferlerin geri döndürülemezliğine sarsılmaz bir inançla karşılıyoruz.

Bir yıl önce bugün hepimiz Ukrayna’nın dayanması için dua ettik. Bugün ise Ukrayna’nın kazanması için sadece bekleyip sormuyoruz, kazanıyoruz ve bu zaferi kendimiz yaratıyoruz. 417 gün. Zaten uzun bir yol kat ettik. Önümüzde zirvelerin en zorunun da üstesinden geleceğiz. Ve birlikte şafağımızla tanışacağız. Güneş ülkemizin üzerine doğacak. Bu mavi ve sarı bir bayraktır. Tanrı’nın bahşettiği tüm topraklarımızda kesinlikle yükselecek. Şeytanlar tarafından geçici olarak işgal edilen tüm bölgelerde. Bayrağımız Azak Denizi ve Seversky Dinets kıyılarında, Terikon ve Ai-Petri üzerinden dalgalanacak. Güneş güneyde parlıyor, güneş doğuda parlıyor, güneş Kırım’da parlıyor. Huzurlu mavi gökyüzünde sarı-sıcak bir güneş adaletin ışığıdır.

İnsanların ve ailelerin yeniden birleşmesinin ışığıdır.

Ukraynalılar. Şu anda cephede olanlar ve geride onlara yardım eden herkes. Kazananların ve ailelerinin gülümsemelerinin ışıltısı. Savaştaki kahramanlar geri dönecek. Anne babaların, çocukların, sevenlerin ve bekleyenlerin mutlu gözlerinin ışıltısı geri dönecek.

Bu yeniden doğuşun ışığıdır. İşgalci tarafından tahrip edilen ve parçalanan şeylerin yeniden inşası. Gelecekte daha da güzelleşecek olan güzel ülkemizin yeniden inşası.

Gerçeğin ışığıdır. Hukuk ve adaletin kutlanmasıdır. Cezai emirler veren ve infaz eden herkesin yargılanması ve cezalandırılmasıdır. Öldüren, işkence eden, soyan herkes hem uluslararası mahkemede hem de Tanrı’nın önünde hesap verecektir.

Cennet imanımızı ve kararlılığımızı görüyor. Dünya bizim cesaretimizi ve yılmazlığımızı görüyor. Düşman gücümüzü ve kararlılığımızı görüyor. Ve bu nedenle Ukrayna zaferin ışığını görecek.

Ona olan inanç hepimizi birleştiriyor. Her zaman, ama özellikle bugün. Ukraynalılar için her zaman bir aile tatili olan Paskalya’da, sıcaklık, umut ve büyük birlik günü. Savaş bizi, değerlerimizi, geleneklerimizi, bayramlarımızı ve sembolize ettikleri en önemli şeyleri silemezdi.

Ve bu nedenle, Paskalya’yı nerede kutlarsak kutlarız, şimdi her birimiz nerede olursak olalım, Paskalya’yı birlikte kutlarız.

Biz büyük bir aileyiz. Ukraynalılar. Bir büyük evimiz var. O Ukrayna. Tek bir büyük hedefimiz var. O zafer. Herkese, hepimize.

Artık bizimle olmayanlar, Ukrayna için canlarını verenler. Herkesi anıyor ve Allah’tan ruhlarının şad olmasını diliyoruz. Anavatanı savunmaya devam eden herkese inanıyoruz ve Tanrı’dan onları korumasını ve kollamasını istiyoruz.

Tüm gücümüzle topraklarımız için savaşıyor ve ilahi güçlerden yardım istiyoruz. Atalarımızın savaştan önce söylediği yüzlerce duada olduğu gibi. Bugün her kim askerlerimize yardım edip koruyorsa.

Mesih’in peçesine bürünmüş,
Tenim demir zırh,
Kan güçlü kırmızı, kemik kör bir kılıçtır.
Ok ne kadar hızlıysa, şahin o kadar dikkatli olur.
Zırh üzerimde.
Tanrı benim içimde.
Yarın olmak

Huzurlu bir şafağa sahip olmak için.

Kazanmak.

Ukrayna olmak.

Mesih yükseldi! O gerçekten yükseldi!

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com