Ukrayna, Japonya’dan 3.5 milyar dolar bütçe desteği alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Japonya Maliye Bakanı Sunichi Suzuki, 2023 yılında Ukrayna’ya doğrudan bütçe desteği olarak 3.5 milyar dolar aktarılacağını açıkladı.

Ukrayna Maliye Bakanlığı’nın internet sitesine göre, bu bilgi Japonya daire başkanı tarafından ABD’de Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marçenko ile yaptığı görüşme sırasında açıklandı.

Japonya’dan gelen fonlar, Ukrayna’daki öncelikli olarak sosyal ve insani harcamaları finanse etmekte kullanılacak.

Sergey Marçenko, savunma harcamalarındaki önemli artış sebebiyle dış finansmanın makroekonomik istikrarın korunmasında kilit rol oynadığını vurgulayarak “Ukrayna, özellikle sistematik mali ve insani yardım sağlanması ve Rusya’ya yaptırım baskısı yoluyla, savaştaki zaferimizin hızlanmasına Japonya’nın katkısını takdir etmektedir. 2023’te G7’ye başkanlık eden Japonya, Ukrayna meselesini uluslararası olayların gündemine almanın yanı sıra Ukrayna’ya yönelik mali yardımın koordinasyonunu iyileştirme konusunda ilkeli bir liderlik sergiliyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com